ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ-Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και Αιωρόπτερο

       Για όσους θέλουν να γευτούν τη μαγεία της πτήσης, κοντά στο χωριό Καλύβια Ελασσόνας, βρίσκεται το Αεραθλητικό Κέντρο Ολύμπου.
     Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, που διαθέτει πολύ καλή πίστα απογείωσης -6 χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό- για αλεξίπτωτα πλαγιάς και αιωρόπτερα στη θέση Τουρτοφωλιά -1240 μ. - και χώρο προσγείωσης με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες -600 μ. -
         Η Θέση Τουρτοφωλιά βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό Καλύβια του Δήμου Ολύμπου και σε υψόμετρο 1.100 μ. Στη θέση αυτή υπάρχει πίστα απογείωσης ανεμόπτερου και αλεξίπτωτου πλαγιάς. Στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν αγώνες πανελλήνιοι αλλά και παγκόσμιοι, με τους αθλητές να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες πτήσεις.
        Η περιοχή είναι προσβάσιμη. Ο δρόμος, του οποίου η κατασκευή είναι σε εξέλιξη, είναι πεπλατυσμένος και ασφαλοστρωμένος κατά το ήμισυ, ενώ το υπόλοιπο του στρωμένο με 3A. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερης ομορφιάς καθώς ανεβαίνοντας νιώθεις να πλησιάζεις τον Όλυμπο που υψώνεται μεγαλοπρεπής, ενώ η θέα σε όλη τη διαδρομή και στον προορισμό είναι πανοραμική.

       Πάνω από το γραφικό χωριό Καλύβια αρκετοί ντόπιοι, αλλά και επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι απ' όλο τον κόσμο, καταφτάνουν για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ, που είναι ο Αεραθλητισμός ( " ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ" ), Αφού ο Όλυμπος φημίζεται παγκοσμίως πως διαθέτει μια πολύ καλή και αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα πίστα απογείωσης.

       Αυτό σε συνδυασμό με τα μεγαλόπρεπα τοπία, που απολαμβάνει κάποιος όταν πετάει ψηλά, κάνουν το θεϊκό βουνό σημείο συχνών συναντήσεων των αεραθλητών απ' όλο τον κόσμο.

ΑΝΩ ΟΛΥΜΠΟΣ - Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente)

    Απογειωθείτε από το μυθικό Όλυμπο, δίπλα από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον Παλιό Παντελεήμονα, σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαδρόμους απογείωσης της Ευρώπης για αλεξίπτωτο πλαγιάς και αιωροπτερισμό, για να απολαύσετε τη μοναδικότητα του τοπίου πάνω από τα βουνά των Θεών και των Μουσών, τα ιστορικά Μνημεία, τις ατέλειωτες αμμώδεις ακτές και το καταγάλανο Αιγαίο.

Αιωροπτερισμός

       Συναρπαστικό αεράθλημα, χάρη στο οποίο η απογείωση, η ανάρτηση στο κενό κάτω από δύο φτερούγες, η αθόρυβη πτήση και η προσγείωση με τα πόδια προσφέρει στον αιωροπτεριστή την πραγματική αίσθηση της ελευθερίας. Απολαύστε την πτήση προς το φυσικό κάλλος του Ολύμπου, χρησιμοποιώντας την πίστα απογείωσης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον Παλιό Παντελεήμονα, με τη μοναδική θέα προς το Κάστρο του Πλαταμώνα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις μοναδικές ακτές της Πιερίας.