HOME PAGE

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΕΑ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

- ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ  7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ -

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥΣ

Δεν μπήκαν στις τάξεις, γιατί θέλουν σχολείο

          Για εμπαιγμό, στο χρόνιο πρόβλημα στέγης, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των λυκειακών τάξεων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, κατηγορούν οι γονείς των μαθητών αυτού, τόσο τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Λάρισας όσο και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας, καθότι όπως δηλώνουν δεν δίνουν λύση, για 200 παιδιά που κάνουν μάθημα ακόμη και σε αποθήκη.
          Χθες μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας και των Λυκειακών τάξεών του, έμειναν με τους μαθητές επί δύο ώρες έξω στο προαύλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άρνηση των αρμοδίων να εισηγηθούν την αναγκαιότητα εύρεσης στέγης για τις Λυκειακές Τάξεις.
        Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: «Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που στάλθηκε στις 7/11/2013 σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2014-2015, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Λάρισας με Λυκειακές Τάξεις απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, σχετικά με την εύρεση χώρου στέγασης των Λυκειακών Τάξεων και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας απ' την ίδρυσή τους, το 2010.
         Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών ήταν να βιώσουμε για πολλοστή φορά τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, καθώς το τοπίο εντέχνως παραμένει θολό σχετικά με τις αρμοδιότητες του κάθε φορέα και εδώ και τρία χρόνια, ενώ αναγνωρίζουν το πρόβλημα, κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για εξεύρεση λύσης.
        Θεωρούμε ότι πληρούμε όλα τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών (σήμερα έχουμε στις Λυκειακές Τάξεις 9 τμήματα και 200 μαθητές).
        Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί λύση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συνοικία έχει αυξητικές τάσεις και συνεπώς το πρόβλημα θα είναι εντονότερο την επόμενη χρονιά.
         Δεν είναι οι γονείς αυτοί που θα δώσουν λύση, βρίσκοντας κτίριο, όπως μας ζητείται. Τη λύση είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν οι αρμόδιοι φορείς, που όλα αυτά τα χρόνια κωφεύουν.
        Για τον λόγο αυτό συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, γονείς και μαθητές, για να διαμαρτυρηθούμε για την άρνηση των αρμοδίων να εισηγηθούν την αναγκαιότητα εύρεσης στέγης για τις Λυκειακές Τάξεις και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε».
       Να σημειωθεί ότι το κτίριο του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάρλας και Σικελιανού και μοιράζεται την ίδια αυλή με το διδακτήριο, που στεγάζει το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Φέτος το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας, έχει δανείσει πέντε αίθουσες του διδακτηρίου του προκειμένου να φιλοξενηθούν λυκειακές τάξεις του 7ου Γυμνασίου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

 

Δείτε ρεπορτάζ από το τοπικό κανάλι TRT

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Λύκειο στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου

      Απαιτώντας τη λειτουργία λυκείου στη συνοικία τους, τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου Λάρισας, μαθητές και γονείς του 7ου Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξων πραγματοποίησαν χθες πορείας διαμαρτυρίας. Η χθεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε συνέχεια των επαφών του συλλόγου γονέων που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κτιριακού προβλήματος με αφορμή και τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών.
       Γονείς της συνοικίας αντιδρούν στην πολυετή καθυστέρηση επίλυσης του κτιριακού προβλήματος, υπενθυμίζοντας ότι οι μαθητές των λυκειακών τάξεων, χρόνια τώρα «κατανέμονται» σε διάφορα λύκεια της πόλης, όταν υπάρχει λύση. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το σημερινό κτίριο όπου στεγάζεται το 4ο ΕΠΑΛ ξεκίνησε ως δημοτικό σχολείο και διευκρινίζοντας ότι «διεκδικώντας» το κτίριο δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης με το 4ο ΕΠΑΛ.

       Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα της χθεσινής κινητοποίησης, μαθητών του 7ου Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων και γονέων της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου «δυστυχώς βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους γιατί οι φορείς της πολιτείας για μια ακόμη φορά μας γυρίζουν την πλάτη αρνούμενοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα μας, που είναι η ίδρυση Λυκείου στη συνοικία μας.
Και είναι δυστυχώς οι ίδιοι φορείς που μας ταλαιπωρούν για πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Είναι οι φορείς που μετέτρεψαν το κτίριο που στεγάζεται το 4ο ΕΠΑΛ σε σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης και όχι σε δημοτικό, όπως είχε αποφασισθεί, αφήνοντας τη συνοικία στη βάρδια, αδιαφορώντας για το πόσοι γονείς θα ταλαιπωρούνταν μένοντας άνεργοι ή πηγαίνοντας τα παιδιά τους αναγκαστικά στα ιδιωτικά.
        Είναι οι φορείς που όταν κτιζόταν, το 23ο Δημοτικό, δεν άκουσαν ποτέ τους γονείς της συνοικίας ότι ήταν μικρό, με αποτέλεσμα από τη δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στο εστιατόριο και στο υπόγειο. Είναι οι φορείς που περιέφεραν το Γυμνάσιο της συνοικίας μας ανά την πόλη μέχρι να εγκατασταθεί στη γειτονιά μας. Είναι οι φορείς που όταν πια ο αριθμός των μαθητών της συνοικίας μας μεγάλωσε, βρήκαν (!!!) τη λύση να τους σκορπίσουν σε τέσσερις άλλες γειτονιές.


       Είναι οι φορείς που ενώ τα παιδιά μας ήταν απομονωμένα σε άλλο χώρο από το Σχολείο τους ως παράρτημα, ξέχασαν (!!!) να ζητήσουν από το υπουργείο την ίδρυση της Λυκειακής τους τάξης και μας είχαν για τρεις μήνες στους δρόμους. Είναι οι φορείς που ενώ έβλεπαν τον αριθμό των μαθητών των Δημοτικών να διπλασιάζονται μέσα σε τρία χρόνια ποτέ τους δεν προνόησαν ότι αυτοί οι μαθητές θα είναι οι αυριανοί μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και ποτέ τους δεν σχεδίασαν καμία λύση. Είναι οι φορείς που χρόνια τώρα έστελναν τα παιδιά μας στο Λύκειο του ΑΤΑ, αρνούμενοι να δεχθούν ότι μια γειτονιά των δεκαπέντε και πλέον χιλιάδων ανθρώπων δικαιούται να έχει το δικό της Λύκειο.
        Είναι οι φορείς που χρόνια τώρα για να μας ξεφορτωθούν προτείνουν ως λύση την κατασκευή διδακτηρίου στην περιοχή της Τούμπας και τη μεταφορά εκεί του 4ου ΕΠΑΛ. Ποτέ τους όμως δεν νοιάστηκαν γι' αυτή τη λύση. Δεν τέθηκε ποτέ ως αίτημα από κανέναν σε καμιά υπηρεσία της Νομαρχίας παλαιότερα ή τώρα της Περιφέρειας. Και αν ρωτηθούν κανένας δεν μπορεί να απαντήσει σε τι φάση βρίσκεται αυτή η λύση. Είναι οι φορείς που ακόμη και σήμερα που η συνοικία μας έχει 410 μαθητές και η προοπτική είναι μέσα στα δύο επόμενα χρόνια να γίνουν 480 (!) αρνούνται να δώσουν λύση. Είναι οι φορείς που προτείνουν η κατάσταση να παραμείνει η ίδια. Μα δεν μπορεί να παραμείνει η ίδια. Οι επιπλέον μαθητές κάπου πρέπει να στεγασθούν. Και οι χώροι είναι συγκεκριμένοι. Ή θα συρρικνωθεί το 4ο ΕΠΑΛ παραχωρώντας και άλλες αίθουσες ή θα πρέπει να απομακρυνθούν εκ νέου οι μαθητές των Λυκειακών τάξεων.
       Είναι οι φορείς που αρνούνται κάθε λύση που τους έχει προταθεί. Προτιμούν να μη γίνει η μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ σε άλλο διδακτήριο και να μείνουν πάνω από δέκα αίθουσες κλειδωμένες. Τους προτείνεται η μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ σε άλλο διδακτήριο που θα αδειάσει και η απάντηση είναι ότι εκεί θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες εκπαίδευσης. Από πότε οι αίθουσες διδασκαλίας έγιναν για να στεγάζουν υπηρεσίες αφήνοντας μαθητές χωρίς στέγη; Είναι οι φορείς που ποτέ τους δεν νοιάστηκαν για τη συνοικία μας. Και ό,τι καταφέραμε τα τελευταία χρόνια το καταφέραμε μέσα από έναν αδιάκοπο αγώνα μας. Αυτό τον αγώνα κάνουμε και σήμερα. Και θα τον κάνουμε με οποιαδήποτε μορφή μέχρι η πολιτεία να αποφασίσει να δώσει τέλος στη μακροχρόνια ταλαιπωρία μας» καταλήγει το υπόμνημα.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21/2/2012ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Καραλαριώτου

       Την κ. Καραλαριώτου επισκέφτηκαν στις 21/2/2012 μαθητές και γονείς του 7ου Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λάρισας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την αναγκαιότητα επίλυσης του κτιριακού προβλήματος.
      Όπως επεσήμαναν στην αντιπεριφερειάρχη, «η συνοικία του Αγ. Γεωργίου εμφανίζει συνεχώς αυξητική τάση των μαθητών της, οι οποίοι ελλείψει κατάλληλου διδακτηρίου Λυκείου, αναγκάζονται να συγκατοικούν – συνωστίζονται με μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ. Ζητούμε λοιπόν τη λειτουργία λυκείου στη συνοικία μας και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε τη μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ ώστε να αποσυμφορηθεί το σχολείο».
        Από τη μεριά της η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι θα έχει επικοινωνία τόσο με τον Δήμαρχο κ. Τζανακούλη, όσο και με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Πράντζου, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση και ικανοποιητική λύση που θα εξυπηρετεί την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή του Αγ. Γεωργίου, η οποία χρειάζεται το δικό της λύκειο και ταυτόχρονα βεβαίως δεν θα έχει αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του 4ου ΕΠΑΛ