HOME PAGE

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΕΑ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

- ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ  7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ -

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β'  ΛΥΚΕΙΟΥ

 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ…

 • ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

  ΗΛΙΟΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ, ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟ…. ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
  ΞΑΦΝΙΚΑ, ΜΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΛΑΜΨΗ ΠΕΡΝΑ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΙ ΕΝΑ ΦΥΚΙ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ; ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ….


  Επί χιλιετίες η Μεσόγειος εξασκεί ακαταμάχητη γοητεία στους ανθρώπους.
  Η Μεσόγειος έχει τόσα ονόματα, όσοι είναι και οι πολιτισμοί που ανέτειλαν και έδυσαν στα παράλιά της. Τα νερά της ήταν από την αρχαιότητα σταυροδρόμι πολιτισμού και εμπορίου και πολλοί λαοί στήριξαν και στηρίζουν την επιβίωσή τους πάνω της. Υπήρξε, ήδη από την αρχαιότητα, μια θάλασσα που ένωνε τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους.
  Σε καιρούς ειρήνης αλλά και συγκρούσεων, οι λαοί της Μεσογείου έζησαν μαζί, επηρέασαν ο ένας τον άλλο, μέσα από τις διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσες, θρησκείες, πολιτισμούς, ήθη και έθιμα.
  Δυστυχώς όμως σήμερα Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ κινδυνεύει…
   

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

 ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ 05 - Γαλλικών

      

 •  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου στη διάρκεια Ημερίδας, που οργανώθηκε στις 20/5/2014, στα πλαίσια παρουσίασης των Ερευνητικών Εργασιών.

Το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ" επιλέχθηκε για να αποτελέσει τη βάση για το θεατρικό δρώμενο, της παρουσίασης της Ερευνητικής Εργασίας : «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ…»
Η Μεσόγειος, η θάλασσά μας, απογοητευμένη από την αδιαφορία των ανθρώπων, οι οποίοι ρυπαίνουν τα νερά της, εξαφανίζουν τα πλάσματά της και την καταστρέφουν, ζητά να αλλάξει τόπο πάνω στη Γη. Μαζί με τα πουλιά, τα ψάρια κι όλα τα πλάσματά της φεύγει, αναζητώντας έναν άλλο τόπο, όπου οι άνθρωποι θα την αγαπούν και θα την υπολογίζουν. Όταν οι άνθρωποι των λαών που κατοικούν τριγύρω από τη Μεσόγειο βρίσκουν στη θέση της μια άδεια και έρημη περιοχή, αναλογίζονται τα λάθη που έκαναν και μετανιώνουν! Προλαβαίνουν όμως να την πείσουν να γυρίσει πίσω;

Μέσα από το θεατρικοποιημένο κείμενο, οι μαθητές του Σχολείου μας, μας ταξίδεψαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η θάλασσά μας, βάζοντας επιτακτικά το ερώτημα: " Εμείς τι λέμε; Θέλουμε τη Μεσόγειο δίπλα μας;

Μαθητές που συμμετείχαν: Καλογεροπούλου Ελένη-αφηγήτρια, Λιαράτσικα Κων/να-Μεσόγειος, Κατσιμαντός Απόστολος-Ωκεανός, Βαλάση Κερασίνα, Γκαράνη Μαρία , Ζέρβα Ελευθερία, Συντζιάκη Βαρβάρα, Λιάγκα Δέσποινα, Πλίκα Άννα, Σιούλα Ελένη: κάτοικοι της Μεσογείου.

Φιλική συμμετοχή των μαθητών του Β2 Γυμνασίου: Χουλιαρός Γεώργιος, Χουλιαρός Τιμόθεος, Χασιώτης Βαλέριος-πουλιά, Τζαφέρη Αλεξάνδρα-ψάρι, Χατζοπούλου Ιωάννα, Χριστάκη Γεωργία-λουλούδια.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χουρμουζιάδου Δέσποινα - Γαλλικών.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές: κ. Καστώρη Ελένη-φιλόλογο, κ. Χαλκιά Βασιλική-καλλιτεχνικών και κ. Δημοβέλη Πέτρο-πληροφορικής, για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση της παράστασης.
 

ΤΡΙΤΗ 20 MAΪΟΥ 2014

Περισσότερες φωτογραφίες:

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.562603693858600.1073741860.551811301604506&type=3